Käytä rengasvalitsinta ja EU-rengasmerkintöjä renkaita valittaessa

renkaan,

Marraskuusta 2012 renkaiden valmistajat ovat olleet pakollisia merkitsemään renkaansa rengasmerkinnällä. Tämä siksi että EU: n yrittää tiedottaa ihmisille tuotteiden energiankulutuksesta. Rengasmerkinnöissä voit nähdä renkaan erilaisen energiankulutuksen bensiinin kulutuksen muodossa. Voit myös nähdä, kuinka hyvä märkäpito on jarrutusmatkan ja melutason muodossa renkaan meluna. Bensiinin kulutus perustuu vierintävastukseen.

Renkaiden EU-merkinnät näyttävät suurin piirtein samoilta kuin muiden energiaa kuluttavien tuotteiden, kuten jääkaappien, osalta, jotka osoittavat energiankulutuksen, varastointimäärän ja melun desibeliissä. Merkinnät ovat selkeät ja helpottavat eri tuotteiden vertailua. Jääkaapissa nämä eivät välttämättä ole kriittisimmät tekijät sinulle, kun valitset jääkaappia, mutta nämä ovat silti tärkeitä asioita vertailtaessa. Kun sinulla on pari mielenkiintoista vaihtoehtoa, jotka täyttävät suurimman osan vaatimuksista, voit valita sen, jolla on pienin energiankulutus ja melu.

Rengasmerkinnät tarjoavat tärkeitä tietoja näistä kolmesta tekijästä, mikä on tärkeää jokaiselle renkaita ostavalle, vaikka sinulla saattaa olla paljon muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Renkaan vierintävastus on se, mikä lisää bensiinin kulutusta, joten jos renkaalla on korkea vierintävastus, energiankulutus on suuri. Myös renkaiden kuluminen kasvaa, mikä johtaa renkaan kulumiseen nopeammin. Jokainen haluaa varmistaa, että et tuhlaa bensiiniä ajaessasi ja että kasvihuonekaasupäästöt eivät kasva, mikä tapahtuu silloin kun sinulla on korkea vierintävastus. Sähköautoissa tarvitaan vähemmän latausta samalla etäisyydellä, mikä vähentää sähkön kustannuksia. Joten renkaiden vertailussa kannattaa aina käyttää renkaita, joilla on alhainen vierintävastus. Halvoilla renkailla on yleensä korkea vierintävastus, minkä vuoksi myös ne eivät kestä niin kauan kuin premium-renkaat.

Märkä pito on hyvä osoitus renkaan turvallisuudesta. Märkä pito osoittaa kuinka nopeasti pysähdyt märällä tiellä, mikä on haastavampaa kuin kuiva maa. Lyhyen jarrutusmatkan avulla voit välttää onnettomuudet, joten valitsemalla renkaan, jolla on hyvä märkäpito, se antaa lyhyen jarrutusmatkan, jotta voit pysäyttää auton nopeasti ja välttää onnettomuudet. Tämä on hyvä tieto kesärenkaita, mutta talvirenkaat ei ole samaa merkintää, koska renkaita käytetään eri lämpötila-alueilla, ei talvipinnoilla. Talvirenkaista on tiedettävä, kuinka ne käyttäytyvät lumella ja jäällä, joten tässä on parempi lukea autolehtien arvosteluja rengastesteistä. Talvirenkaiden vierintävastus on myös kiistanalainen, koska ne testataan myös väärissä lämpötiloissa.

Viimeisin rengasmerkintä on renkaan melutaso, joka on renkaan ulkoinen ääni, mitattuna desibeleinä. Tämä voi vaikuttaa ajomukavuuteen ja voi olla tärkeä tekijä, jos sinulla on sähköauto tai hybridi, jossa korkea rengasmelu voi häiritä kovastikin, etenkin suurilla nopeuksilla.

Sitten sinulla on käytössä myös rengasvalitsimet, joita löydät verkosta, joilla voit etsiä renkaita, jotka sopivat automallillesi tai voit etsiä rengasmittasi mukaan. Tämäon loistava tapa löytää renkaita ja sitten tarkistaa ja vertailla niiden EU-rengasmerkintöjen kanssa.

Lisätietoja renkaiden valitsimesta ja eu-renkaiden merkinnöistä on osoitteessa ; https://vianor.fi/

Scroll to Top