Märkäpito ja polttoainetehokkuus ovat avain hyviin kesärenkaisiin

renkaissa

Kesärenkaiden tulisi olla erinomaisia ​​sekä märkäpidon että polttoainetehokkuuden suhteen. Tätä kutsutaan moniin AA-luokiteltuihin kesärenkaisiin, koska ne arvostavat A: ta, mikä on korkein arvio EU: n rengasmerkinnöissä. Kaikissa EU: n alueella myytävissä auton renkaissa on liitettynä merkintä, jota kutsutaan EU-rengasmerkinnäksi. Märkäpidon ja polttoainetehokkuuden lisäksi renkaan ulkoinen melu ilmoitetaan myös rengasmerkinnöissä. Rengasmerkinnän avulla on helppo vertailla renkaita varmistaaksesi, että saat renkaat, joilla on hyvä luokitus.

Polttoainetehokkuus on kytketty vierintävastukseen, mikä tarkoittaa, että jopa sähköautolla tai hybridillä saat hyötyä alhaisesta vierintävastuksesta, kun pääset jokaisen latauksen pidemmälle ja säästät siten energiaa. Kuluminen on myös alhaisempaa alhaisella vierintävastuksella, koska rengas tuottaa vähemmän lämpöä pyöriessään. Sähköautoissa ja hybrideissä tämä on tärkeää, koska kuluminen on yleensä suurempaa sekä raskaiden akkupakettien aiheuttaman suuremman painon että liukumista aiheuttavan suuremman vääntömomentin vuoksi. Jos ostat renkaita sähköautolle, varmista ennen niiden ostamista, että renkaita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa. Jos näin on, kannattaa ehkä varmistaa myös, että renkaissa on alhainen ulkoinen rengasmelu, koska korkea melutaso voi vaikuttaa hiljaisen sähköauton ajomukavuuteen.

EU-rengasmerkinnät ovat erittäin hyödyllisiä verrattaessa kesärenkaita, mutta jos etsit talvirenkaita, märkäpito plus lämpötiloissa tai polttoainetehokkuus, kun sitä käytetään suositellun käytön ulkopuolella, eivät ehkä ole edustavia niiden suorituskyvystä talviolosuhteissa. Sama koskee rengasmelua. Valitettavasti EU: lla ei ole erityisesti talvirenkaille omistettuja rengasmerkkejä, joten sinun pitäisi luottaa enemmän rengastesteihin ja muuhun tietoon. Jokakelin renkaiden kanssa on vähän epävarmaa, kuinka hyvin voit luottaa tietoihin yleisessä suorituskyvyssä, mutta voit ainakin nähdä kuinka hyvin ne toimivat kesällä.

Märkä pito on tärkeää kesäisin, koska märät olosuhteet ovat liukkaampia kuin kuivat tiet, joten tarvitset pidemmän jarrutusmatkan. Jos renkaasi eivät toimi hyvin kovan sateen aikana tai märillä teillä sateen jälkeen, olet vähemmän turvassa kesäisin. Koet todennäköisemmin vesiliirtoa, jossa menetät hallinnan, koska renkaat eivät pysty poistamaan tien pinnalla olevaa vettä, jolloin renkaat menettävät yhteyden tien pintaan. Renkaiden kulumisen myötä niiden ominaisuudet vähenevät niin, että jarrutusmatka kasvaa verrattuna siihen, kun ne olivat uusia, ja myös vesiliirron todennäköisyys kasvaa.

Lisätietoja renkaista, joilla on hyvä märkäpito ja polttoainetehokkuus, käy www.nokianrenkaat.fi

Scroll to Top