Rengastestit antavat tärkeitä tietoja rengasvalinnallesi

kesärenkaiden

Sinun kannattaa valita renkaat, jotka parhaiten vastaavat tarpeitasi. Tämä tehdään tutkimalla, kuinka renkaat asettuvat ammattimaisesti tehdyissä riippumattomissa rengastesteissä. Sieltä saat hyvän yleiskuvan renkaan tärkeimmistä ominaisuuksista ja siitä, kuinka rengas pystyy käsittelemään erilaisia ​​testivaiheita. Suuret rengaskokeet tehdään kahdesti vuodessa, kesärenkaille ja talvirenkaille, ja ne tehdään usein erilaisten moottoriajoneuvojen yhteydessä. He käyttävät testin aikana paljon testikriteereitä, joten on tärkeää nähdä, mikä sopii parhaiten sinulle ja ajo-olosuhteisiisi.

Eri suoritettujen rengastestien lisäksi rengasvalmistajat suorittavat jatkuvasti rengastestejä varmistaakseen, että he voivat optimoida rengasominaisuudet eri olosuhteissa. Täällä voi olla satoja rengastestejä räätälöidäkseen renkaita, jotka ovat optimaalisia pohjoisisiin olosuhteisiin. Siksi on tärkeää valita autonrenkaat suuremmilta rengasvalmistajilta, jotka investoivat tutkimukseen ja kehitykseen olosuhteissa, jotka edustavat olosuhteitamme Pohjoismaissa.

EU: n rengasmerkintä on vuodesta 2012 lähtien ollut lakisääteinen kaikissa EU: ssa myytävissä renkaissa. Se on renkaassa oleva merkki, joka osoittaa, kuinka rengas on läpäissyt kolme erilaista testauskriteeriä. Siinä on polttoaineenkulutus, märkä pito ja rengasmelu. Ne sopivat hyvin erilaisten kesärenkaiden vertailuun, mutta eivät talvirenkaiden. Nämä tulisi yhdistää erilaisiin rengastesteihin löytääksesi renkaat, jotka ovat optimaaliset ajoneuvollesi ja ajo-olosuhteisiisi. Renkaita ostaessasi sinun tulisi valita renkaat, jotka on kehitetty olosuhteisiin, joissa ajat eniten.

Kun ostat talvirenkaita, sinun on luotettava enemmän moottorilehtien rengastesteihin. Ne tulevat yleensä ulos ennen kuin on aika laittaa talvirenkaat autoon. Talvirenkaiden osalta sinun on valittava, haluatko nastarenkaat vai kitkarenkaat. Jos ajat pääasiassa vaihtelevilla tienpinnoilla, kuten jäällä tai kovalla lumella, Nastarenkaat tai pohjoismaiset kitkarenkaat ovat turvallisin valinta. Keski-Eurooppaan sovitetut renkaat eivät pysty käsittelemään Pohjoismaissa vallitsevia olosuhteita. Tämä näkyy helposti rengastesteissä, joissa Keski-Euroopan renkailla on huomattavasti pidempi jarrutusmatka talvipinnoilla.

On tärkeää pitää nastarenkaistasi hyvä huolta. Sinun tulisi ajaa renkaita ensimmäisen 500 km rauhallisesti siten, etta vältetään voimakas jarrutus ja kiihdyttäminen. On tärkeää, että nastat asettuvat. Vältä ajamista liian pitkillä nastarenkailla kevään saapumisen jälkeen. Noudata voimassa olevia lakeja ja varmista, että nastat ovat hyvässä kunnossa. Renkaiden nastamäärässä ei saa olla yli 25% eroa. On myös tärkeää tarkistaa nastakärkien kunto, jos nastat pysyvät mutta antavat periksi, renkaalla on erittäin huono pito. Annetussa nastassa ei ole tarttuvuutta jään kanssa ja on huono pito sohjossa ja lumella. Jos kaikkien renkaiden monet nastat ovat löystyneet, pito voi olla erittäin huono liukkailla pinnoilla.

Lisätietoja renkaiden testaamisesta on osoitteessa https://vianor.fi/

 

 

Scroll to Top