Trenger du noen sommerdekk til din mellomstore bil

sommerdekk

Hvis din mellomstore bil trenger dekk med dimensjon 205 / 55R16, kan du gjøre et online søk etter 205/55R16 sommerdekk og finne noen få alternativer. Blant valgene er Nokian eLine 2 og Nokian Wetproof dekk, men du har også Nokian Line og Nokian iLine. Dette er begge flotte sommerdekk som takler både de tørre sommerveiene så vel som de våte og utfordrende veiene du kan oppleve under eller etter kraftig regn. Våte forhold er mer utfordrende fordi du har mindre grep og derfor lengre bremseavstand.

Du kan enkelt sammenligne mellom forskjellige dekkets våtgrep, slik det er nevnt på EUs dekkmerke, noe som gjør det enkelt å finne ettersom alle dekk som selges i EU vil måtte ha denne etiketten synlig på dekket for å gjøre sammenligningen enkel for forbrukerne. Du kan også se hvordan dekkene sammenlignes med drivstoffeffektivitet, noe som korrelerer med lav rullemotstand. Dette påvirker også slitasje på dekkene når du kjører. På etiketten kan du også se ekstern dekkstøy, noe som påvirker kjørekomforten og kan bli forstyrrende hvis du har en elbil eller hybrid. Et dekk med AA-karakter som kan sees i brosjyre eller at dekkene er beskrevet som AA-klassifisert, betyr at de scorer høyest, dvs. klasse A i både drivstoffeffektivitet og vått grep, noe som gjør dem til et veldig godt alternativ for bilkjøring om sommeren.

Sommerdekk er bra for sommersesongen, mens hvis du bor i områder som vil oppleve noen trylleformasjoner om vinterforhold i løpet av året, må du utfylle sommerdekkene med et sett vinterdekk eller deretter allværsdekk som er vinter godkjent i løpet av den perioden. Sommerdekk er på ingen måte i stand til å håndtere vinterforhold som temperaturer under null og vær som inkluderer snø, is og slaps. Sommerdekk vil bli harde ved lave temperaturer og kan ikke gi det nødvendige grepet som trengs, pluss det faktum at slitebanen ikke er designet for å håndtere snø og is.

Hvis du eier en elbil eller en hybrid, bør du velge Nokian eLine, eller Nokian Line som er anbefalt for bruk på disse kjøretøyene. Deres lave rullemotstand er ideell for lite slitasje og muliggjør lang avstand per ladding. Nokian Line er mer for de kraftige mellomstore kjøretøyene som kan kjøre i høyere hastigheter.

Sommerdekk må alltid kobles sammen med vinterdekk hvis du vil bruke bilen under vinterforhold. De bør monteres tidlig nok slik at du ikke risikerer å bli fanget med sommerdekk når du allerede har snø og is på gatene. Siden vinterdekkene overgår sommerdekk ved lave temperaturer, bør du endre deg allerede da temperaturene begynner å nå null grader. Du bør også oppbevare dem etter vinteren lenge nok slik at du sørger for at den vintersesongen har gått og ikke kommer tilbake. Det kan ofte hende at du vil ha fint vårvær bare for å se snøen komme tilbake neste uke. Du må imidlertid sørge for at du overholder de lokale forskriftene for hvordan når vinterdekkene må monteres og når de ikke kan brukes.

For mer informasjon om sommerdekk for mellomstore biler, besøk: www.nokiantyres.no

Scroll to Top