Ulike faktorer du må ta i betraktning når du velger dekk

dekk

Når du velger dekk er det viktig å vurdere hva slags kjøring og hva slags forhold du skal kjøre i. Du må også bestemme om du vil at ett sett dekk skal brukes hele året, eller om du har det bra med å bytte dekk i løpet av året for å sikre optimal sikkerhet og ytelse gjennom året. Den viktigste grunnen til at folk vurderer å bytte dekk er hvis du bor i et område med svære vintre der vinterdekk er det beste alternativet. Vinterdekk er det desidert beste valget hvis du bor i et område med hardt vintervær. Enten du velger ikke piggdekk eller piggdekk er de fortsatt det beste alternativet for overlegen grep og trekkraft på snø og is. På snø er de like gode, mens piggdekkene har en svak kant på isen enn det som piggfrie.

Noen andre ting du bør tenke på når du kjøper dekk er hva slags kjøring du skal drive med, hva slags bil du kjører, hva slags værforhold du skal kjøre i, og sist men ikke minst budsjettet. Selvfølgelig, hvis du har en bil med høy ytelse, bør du se nærmere på noen høykvalitets dekk med passende hastighetsvurdering, noe som indikerer den maksimale sikreste hastigheten dekket kan kjøres. Vanligvis er denne hastighetsvurderingen langt over den lovlige fartsgrensen, men det er ikke å si at en høyere hastighetsvurdering ikke er nødvendig. Vanligvis har dekkene med høyere hastighetsvurdering større nivåer av håndtering og hjørnegrep, noe som åpenbart gjør at bilhåndtaket blir bedre. Du bør prøve å unngå å kjøpe billigere dekk av lav kvalitet, da de er mindre sikre og er dyrere når du bruker dem på grunn av høyere drivstofforbruk og høyere slitasje som krever hyppigere utskifting. Hvis du har en elbil eller hybrid, må du forsikre deg om at dekkene er anbefalt for denne bruken. Det er viktig å få dekk med lav rullemotstand da dekkene har mindre slitasje og varer lenger, noe som er ideelt for elbiler.

Du kan også vurdere om du vil få sommerdekk, allværsdekk eller dedikerte vinterdekk. Og hvis avgjørelsen ikke var komplisert nok, er det også valget mellom piggede eller ikke-piggede vinterdekk. Generelt, der du bor vil diktere hva slags dekk du trenger, fordi hvis du bor i et område med svære vintre og ikke ønsker å endre dekk til vinterdekk om vinteren, ville det eneste andre alternativet være allværsdekk. Årsaken til dette er at allværsdekk er merket med det tre-topps snøfnuggsymbolet, som vinterdekk. Dette indikerer da at de har oppfylt de nødvendige ytelseskriteriene og trygt kan brukes under vinterforhold. På den annen side, hvis du bor i et område uten ekte vintersesong, kan du investere i sommerdekk for hele året.

Hvis du trenger hjelp med å velge riktig dekk for deg, kan du gå til wwwnokiantyres.no

Scroll to Top